21 Ağustos 2013 Çarşamba

40 haftalik hamilelik

40 haftalık hamilelik
(40 haftalık gebelik)
  • 40 haftalık hamilelik,ay olarak 9 aylık hamileliğe tekabul etmektedir.Hamileliğin 9.ayının beşinci haftası olan 40 haftalık gebelik aynı zamanda 3.trimesterin 0n üçüncü haftasıdır.Yani son üç aylık hamilelik döneminin onüçüncü haftasına denk gelmektedir.

40 haftalık hamilelikte bebekte görülen değişiklikleri madde madde açıklayacak olursak;
  • --Doğum anı sayılır.Bebeğiniz kural olarak doğru pozisyondadır.Yani başağı pozisyondadır.Çoğu durumda çenesi göğsüne değer ve doğumun en kolay geçtiği arkadan gelme(posterior) pozisyonundadır.Ender de olsa bazen baş hafif enseye doğru yatış şeklinde olan önden gelme(anterior) veya bebeğin yüzü rahim ağzına baktığı yüzden gelme şeklinde olabilmektedir.
  • Bebeğinizin kafatası kemikleri birbirine tamamen kaynaşmadığı için,doğum sırasında esneme sağlayabilmektedir. Bu yolla aslında bebek başı doğum kanalına girdiğinde baş çapının küçülmesi sağlanır ve kanaldan daha rahat geçişi sağlar.Bu yüzden doğumda başı koni biçimli,gözleri şiş, üzeri amniyon sıvısı ve kanla kaplı olabilir.Görmesi buğulu da olsa SİZİN SESİNİZİ ANINDA TANIYACAKTIR.
  • --40 haftalık gebelikte bebeğin kilosu 3500 gram (3,6 kilogram),boyu 52 cm kadar olup önceki haftaya göre fazlaca değişiklik görülmez.
40 haftalık hamilelikte annede görülen değişiklikleri madde madde açıklayacak olursak;
  • --Vücudunuz doğuma hazırlanırken sırt ağrısı mide bulantısı veya ishal olabilirsiniz.Endişelenmeyin miyadlı(Normal) doğumlar 37.gebelik haftasından  42.gebelik haftasına kadar olan süredeki doğumlardır.Bebeğin doğumunu tabiki herkes gibi sizde sabırsızlıkla beklemktesiniz.Normalde doktorunuzun belirlediği doğum gününden yaklaşık 2 hafta kadar sapma yaşanması anormal değildir.Beklediğiniz sancılar için belki merdiven çıkmayı deneyebilirsiniz.Ama aşırıya kaçmadan.Muhtemelen NST(NON STRES TEST) normal ise ve siz de normal doğum istiyorsanız beklemeniz daha anlamlı olacaktır.Unutmayın bebeklerin sadece % 75 kadarı beklenen doğum gününde doğmaktadır. Beklenen doğum günü gelmiş ve halen sancılar başlamamışsa ve silinme dediğimiz rahim ağzı açılması yeterli ise hekiminiz suni sancı başlatabilir.Bununlada olmaz ise hekiminiz sezeryan düşünebilir.Aslında hamileliğin ilk haftasından itibaren 9 ay 10 günlük sürede olan bütün olaylar fizyolojik olaylardır.Stres yapmadan hekiminizin önerilerini dinlediyseniz bir problem yaşama şansınız az olacaktır.Tüm hamilelik haftalarındaki vermiş olduğumuz bilgiler daha çok ortalamalarla ilgilidir.Her hastada hamilelik belirtileri ve bebeklerin anne karnındaki hafta hafta gelişimi dört dörtlük uymayacaktır.Tüm bilgiler sadece biliçlendirme amaçlı hazırlanmış olup ;
ASLOLAN HAMİLELİĞİNİZİ TAKİP EDEN HEKİMİNİZİN VERDİĞİ BİLGİLER OLDUĞUNU UNUTMAYINIZ.

 

1 yorum :

  1. The free spin bonus is one of the|is among the|is probably considered one of the} most popular slot recreation features. Therefore, a slot machine software development company will definitely include it in your slot recreation. I-Slots are interactive slot games that add more excitement for players. As a end 코인카지노 result, i-slots are more partaking for the youthful generations used to playing in} video games. Progressive slots have the identical guidelines as the classic or another slot recreation. However, the important thing} component of progressive slots is the progressive jackpot.

    YanıtlaSil

Teşekkür ederiz.Yorumlarınızla daha iyiyi bulacağız.İnşallah.

E-maille bildirim için tıklayınız.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

NetworkedBlogs