21 Ağustos 2013 Çarşamba

37 haftalik hamilelik

37 haftalık hamilelik
(37 haftalık gebelik)
  • 37 haftalık hamilelik,ay olarak 9 aylık hamileliğe tekabul etmektedir.Hamileliğin 9.ayının ikinci haftası olan 37 haftalık gebelik aynı zamanda 3.tremesterin onuncu haftasıdır.Yani son üç aylık hamilelik döneminin onuncu haftasına denk gelmektedir.

37 haftalık hamilelikte bebekte görülen değişiklikleri madde madde açıklayacak olursak;
  • --Bebeğinizin başı,tepeden topuğa kadar olan boyunun yaklaşık dörtte birini oluşturur."Kalın kafanın" gücü yerindedir.:Ne de olsa,vücuduna annesinin doğum kanalında yol açmakla görevlidir.
  • --37 Haftalık doğan bebekler artık termde(miyadında) yada zamanında doğmuş bebekler sınıfına girmektedirler.Yani doğum için daha 2-3 hafta olmasına rağmen zamanında doğum olarak adlandırılırlar.
  • --37 haftalık gebelikte bebeğin kilosu 3000 gram (3 kilogram),boyu 50 cm kadardır.
37 haftalık hamilelikte annede görülen değişiklikleri madde madde açıklayacak olursak;
  • --Bebeğin doğum kanalına giriş eylemine tıbbi olarak angajman denmektedir.Artık bebek angajmanını yaptığından nefesteki sıkıntı hissiniz önceki haftalara göre izafi azalma gösterecektir.
  • --Midenizdede yine angajman sayesinde bası kalkacağından iştahınız bile artacaktır.
  • --İdrar tornızdaki baskıya bağlı idrar sıklığınızda artış ve dolayısıyla geceleri idrara kalkmanız olabilecektir.
  • --Bebeğinizin hareketleri dışardan artık iyice gözlenebilmektedir.Bebek hareketlerine bağlı göğüs ağrısı hissi duyabilirsiniz.
  • --Bebeğiniz yürürken aşağı düşecekmiş hissine kapılabilirsiniz.Korkmayın düşmeyecektir.
  • --Bu haftaki kontrolünüzde doktor yada ebeniz efesman diye tabir edilen doğum kanalı incelmesi ve dilatasyon diye bilinen doğum kanalının genişlemesini cm cinsinden ölçümleri yapacaklardır.Dilatasyon toplamda 10 cm kadar olmaktadır.Bu değer açılmanın tam olması halini göstermektedir.Tabiki açılma 10 cm değerine birden ulaşmamaktadır.Meraklanmayın endişeye gerek yoktur.
  • --Kilo alışınız durabilir meraklanmayın aslında bebeğiniz kilo kaybetmiyor.Aksine halen beyin gelişmesi devam ediyor.
  • --Doğum sonrası rahim kaslarının çabuk toparlanması için kegel egzersizlerini yapmaya devam etmeniz gerekmektedir.Doğum topu yada egzersiz topu denen plaj topundan daha büyük ve sağlam toplar sayesinde sadece oturuş ile bile duruşunuz değişecek ve sırt ağrılarınız hafifleyebilecektir.Yuvarlanmaması için hamile topunu duvara dayadıktan sonra sırtınızı topa dönün,ayaklarınızı kalça hizasının ötesine doğru açın ve topun tam ortasına oturun.Otururken olduğunuz yerde hafif hafif zıplayın veya topu kalçanızın altında hafifce sağa sola yuvarlayın.Doğum yaklaştıkça doüum topu üzerinde zıplamak bebeğinizin doğum pozisyonu almasına yardımcı olabilir.
  • --Hamileliğin son haftalarında yeni gelecek misafir için bazı annelerde bebek giysilerini katlama,bebek odası dekorasyonu veya nevresim dolabını takıntı haline getirebilirler.Hamileliğin 3. trimesterinde olan bu fenomen için hatırlanması gereken noktalar şunlardır;
  1. Yuva yapma hissi yaklaşan annelik hissine verilen doğal bir tepkidir
  2. Fiziksel yuva yapma aktiviteleri,ebeveynlik sorumlulukları konusunda taşıdığınız gerilimi az da olsa başka bir yöne kanalize etmenizi sağlamaktadır.
  3. Evdeki işleri tamamlamak hissi kendinizi duruma hakim hissetmenize yardımcı görev görür.Evde yaptığınız sayısız düzenleme sırasında biraz ara verip dinlenmeyi ihmal etmeyiniz.
  4. Kesinlikle ağır bir şey kaldırmayınız.
  5. Boya veya temizlik malzemesi kokusundan uzak durup kullanacaksanızda zehirsiz temizlik maddeleri kullanınız.Daha iyisi bu işler için bir yapdımcı tutmanız veya eşinizden yardım istemekten çekinmeyin.
  • Şimdilik doğumdan sonraki ilk günlerdeki beslenmenizde kullanabileceğiniz yemeklerinizi yapacak ve porsiyonlara ayırarak buz dolabında saklayacak zamanınız var.Öyle ya doğumdan sonraki ilk günlerde hem bebeğinize daha çok zaman ayırmak hemde bu zor ancak tatlı telaşlı dönemde eşinize zaman ayırabileceksiniz.Yemek planlamanızda dikkat etmeniz gereken şey de anne sütünün bebek gaz sancısı yapmaması için emziren anne beslenmesine uygun besinler tercih etmeniz olacaktır.Bebekte gaz sancısı yapan besinler olarak lahana,lahana turşusu,soğan, sarmısak, pırasa,mercimek,fasulye,turp ve çimlenerek elde edilmiş besinleri sayabiliriz.
37 Haftalık gebelikte bebeğin duruşu Anne karnındaki bebeğin cinsiyetini tesbit eden test reklamımız Lansinoh elektrikli süt pompası Casual bebek arabası reklam

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Teşekkür ederiz.Yorumlarınızla daha iyiyi bulacağız.İnşallah.

E-maille bildirim için tıklayınız.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

NetworkedBlogs