21 Ağustos 2013 Çarşamba

32 haftalik hamilelik

32 Haftalık hamilelik
(32 Haftalık gebelik)
  • 32 haftalık hamilelik,ay olarak 8 aylık hamileliğe tekabul etmektedir.Hamileliğin 8.ayının ikinci haftası olan 32 haftalık gebelik aynı zamanda 3.tremesterin beşinci haftasıdır.Yani son üç aylık hamilelik döneminin beşinci haftasına denk gelmektedir.
Bebekte görülen değişiklikler;

  • --Rahim içinde alanı azaldığından hareket tipi değişime uğramıştır.Şöyleki şiddetli tekmelerden çok kıvranma ve dalgalanma hissini duyarsınız.Anne bebeğin hareketlerinin azaldığını hisseder.
  • --Sindirim sistemi neredeyse gelişmesine rağmen halen beslenmesini göbek kordonu sayesinde yapmaktadır.
  • --Tırnakları tamamlanmıştır ama henüz yumuşacıktır.
  • --Ciltaltı yağ depolanması devam etmekte ve ciltteki buruşukluk azalmaktadır.Doğumla yeni dünyada ısı regulasyonu için bu yağ tabakası önemlidir.
  • --Erkek bebek ise testis(yumurtalıklar) artık scrotuma(yumurta torbası) inmiştir.Kız bebek ise klitorus artık iyice belirginleşmiştir.
  • --Bebek anneden yeteri kadar besin maddesi almış ve depolamıştır.winkBu nedenle 32 haftalık doğan bebekler de sindirim sistemi henüz olgunlaşmamasına rağmen,anneden geçen bu maddelerle kısa süreli idare edebilir.Yaşama şansı % 90 ler üzerindedir artık.
  • --32 haftalık gebelikte bebeğin kilosu 1800 gram,boyu 44 cm kadardır.



lANSİNOH ELEKTRİKLİ POMPA lansinoh göğüs pedi Casual bebek arabalarinda kampanya reklamıKAYDET

Annede olan değişiklikler;
  • --Nefessiz kalma,kabızlık,mide yanması,halsizlik gibi son tremester şikayetlerinizde artma nedeni büyüyen rahimin ve hormonların etkisiyledir.
  • --Uykusuzluk veya uyuyamama şikayetleriniz olabilir.Bunun nedeni sıkça fizyolojik olmasına rağmen demir yetmezliği(kansızlık) veya sırt ağrıları karnınızdaki hacimsel kısıstlılıktan olabilir.Uyku şekliniz kısaca en rahat olduğunuz pozisyıondur.Öneri olarak sırtüstü yatmak istiyorsanız sırtınıza yastıklarla destek yapmanız,yan yatmak durumunda iseniz bacak aranıza yastık koyabilirsiniz.Sol yan yatmak fizyolojik en rahat pozisyon olarak önerilmektedir.Sık SIK dinlenme öneriyoruz.
  • --Karnınızdaki büyümeden dolayı vücudunuzun ağırlık merkezi( dengeli hareketler için bu çok önemlidir.) değişmiştir.Bu noktayı iyi ayarlayamazsanız bu dönemde denge problemleri yaşayabilirsiniz.Bütün bu nedenlerle hareketlerinizi çok yavaş ve dengeli yapmak durumundasınız. Topuklu ayakkabıyı aklınıza dahi getirmeyin.
  • --Toplam 10-12 kg kadar almış durumdasınız.Kişiye göre değişen bu kilo alımınızda önemli olan bebeğinizin hekim kontrolleri sırasında gelişim ayına göre ultrason ölçümleri ve hekiminizin sizdeki kilo takibi olduğunu unutmayınız.
  • --Hekim kontrolleriniz 32.gebelik haftasından sonra artık 15 günde 1 olarak önerilmektedir.Hamileliğin son ayına kadar böyle gider ve son ayda ise hekim kontrolleriniz haftalık ziyaretler şeklinde önerilmektedir.




32 Haftalık gebelik ultrason görüntüleribebek hareket sensörü reklamımız  

1 yorum :

  1. 32 haftalık gebelik ve diğer haftalarda anne ve bebekteki değişimleri kolayca öğrenmek için... http://www.ticktaq.com/32haftahamilelik.php

    YanıtlaSil

Teşekkür ederiz.Yorumlarınızla daha iyiyi bulacağız.İnşallah.

E-maille bildirim için tıklayınız.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

NetworkedBlogs