21 Ağustos 2013 Çarşamba

22 haftalik hamilelik


22 haftalık hamilelik


Bebekte görülen değişiklikler;
  • --22.gebelik haftasında bebekte en bariz değişiklik dokunma duyusu ile ilgilidir.Elinizi karnınıza koyar koymaz bebeğiniz ısı değişikliğini algılayarak elinize doğru hareket eder.Kafa vucut oranı 1/3 kadardır ve beyin gelişmesi bu haftada artmaktadır.Beyin gelişimi ve dokunma duyusu gelişimine bağlı olarak bebeğiniz çevresini öğrenmeye başlar.Bacaklarını tutmaya çalışır,elini ağzına götürür.Seslere hareketle cevap verir.Bu dönemde annenin bebeği ile konuşması,şarkı söylemesi önerilmektedir. 
  • --Bebeğiniz solunum hazırlıkları için hıçkırmaya devam etmektedir.Bu yolla hemde annenin dikkatini çekmek istemektedir.Küçücük bedeni hızla kasılır;bebek bir miktar amnion maisini içine çeker ve ve sonra da çıkarır.laugh
  • --Göz kapakları oluşmuş ve hareket ettirebilmektedir.cool
  • --Erkek bebeklerde testisler scrotuma(testis torbası) içine taşınmıştır.Artık testesteron hormonu salgılama ve ilkel sperma hücresi imalatı başlamaktadır.blush
  • --Bebeğinizin dişleri dişeti hattı gerisinde oluşmaktadır.yes
  • --22.gebelik haftasında bebeğinizin boyu yaklaşık 24 cm ağırlığı 320-350 gram kadardır.
Annedeki değişiklikler;
  • --Bebeğinizin hareketlerini artık her şeyiyle hissetmektesiniz.Bu hareketlerde de hızla artış devam etmektedir.
  • --Varsa varisleriniz iyice artmaya başlamıştır.Hekiminizin önerileri doğrultusunda hareket etmeniz tavsiye edilmektedir.
  • --Kramplarınızda artma eğilimi vardır.Ağrılı olabilirler.Pasif egzersizler beslenme şekliniz ve gerekirse hekiminizin önerici ilaçlarla rahatlama sağlayabilirsiniz.
  • --Relatif olarak anemi gelişebilir.Yani kanın sıvı kısmındaki artıştan dolayı kan hücrelerin sıvıya oranı azalmıştır.Zaten hamileliğinizde ek olarak demir gereksiniminiz artacağından kansızlık ilacınızı hekiminiz gebeliğinizin 4.ayından itibaren başlamıştır.Burada bilmeniz gereken şey annenin kansız kalma pahasına bebek kansız kalmaz ve annenin kansızlığına rağmen bebekte kansızlık olmamasıdır.Primer öncelik bebek lehinedir.***** CENNET ANALARIN AYAKLARI ALTINDADIR. Hadisi şerifinin ıspatı gibi. Daha doğmadan fedakarlık bu olsa gerek.
  • --Dişetlerinizde hassasiyet ve kızarıklık,yüzünüzde kırmızı çizgiler,bel ağrılarınız,mide yanmalarınız devam etmektedir.
  • --Denge ile ilgili problemler yaşayabilirsiniz.Bunun nedeni fizyolojik vucut denge merkezi adaptasyonu zorluğudur.Şöyleki artan bebek yükü nedeniyle vucudun ağırlık merkezi de yer değiştirmekte ve vucut sürekli değişen bu ağırlık merkezine adapte olmaya çalışmaktadır.Bu nedenle denge ile ilgili sıkıntı yapabilecek hareketlerden kaçınmanız gerekir.Topuklu ayakkabı kesinlikle yasak olup ortapedik ayakkabılar önerilmektedir.Bu nedenle yalnızken banyo yapmak bile yasaktır.



22-haftalık hamile ve anne karnındaki 22 haftalık bebek ultrason görüntüsübebek cinsiyeti öğrenme reklamımız

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Teşekkür ederiz.Yorumlarınızla daha iyiyi bulacağız.İnşallah.

E-maille bildirim için tıklayınız.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

NetworkedBlogs