21 Ağustos 2013 Çarşamba

35 haftalik hamilelik

35 Haftalık hamilelik
(35 haftalık gebelik)
  • 35 haftalık hamilelik,ay olarak 8 aylık hamileliğe tekabul etmektedir.Hamileliğin 8.ayının beşinci haftası olan 35 haftalık gebelik aynı zamanda 3.tremesterin sekizinci haftasıdır.Yani son üç aylık hamilelik döneminin sekizinci haftasına denk gelmektedir.
Bebekte görülen değişiklikler;
--En bariz değişiklik bebeğinizin bağışıklık sistemi annenin bağışıklık sisteminden bağımsız olarak devreye girdiği hafta sayılır.
--Bebeğiniz reflekslerini koordine edebilmektedir
--Akciğerleri neredeyse tamamen gelişmektedir.
--Ciltaltı yağ dolumu devam etmekte ve cilt dolgun görünüme gelmektedir.Normalde doğumdan sonra vücut ıssını korumada kullanacağı bu yağ dokusu yinede doğum için yeterli düzeyde değildir.
--Rahim bebek için artık yeterli hareketi engellediğinden hareketlerini daha az hissedersiniz.
--35 haftalık doğan bebeklerin yaşama şansı iyice artmış ve % 90 ların çok üzerindedir.Doğum kanalında ilerlerken aşağı yolculukta kafa kemikleri doğum kanalı açılması için çok önemli bir rol alırlar.Ancak kafa kemikleri henüz yumuşak ve esnektir.Ülkemizde TÜİK(Türkiye istatistik kurumu) verilerine görede bebek ölüm hızımız düşmektedir.Bunda yeni doğan ünitelerinin çokluğu,bilinçlenme oranı,modernitenin etkisi açıkça görülmektedir.
--Hamilelikle ilgili yanlış bilinen 8.ayda doğan bebeklerin yaşama şansı, 7.ayda doğan bebeklerden daha azdır kanısı yanlıştır uyarısını yapalım.Şöyleki anne karnındaki bebek gelişimi hafta hafta bebeğin dış dünyada daha çok adaptasyonu için her hafta bir önceki haftaya göre dahada iyidir.
--Gebeliğin son devresinde çocuk doğum ve rahim dışındaki yaşam için güç kazanmak üzere yeniden hızla kilo alır.Önümüzdeki 5 haftalık sürede 1100 gram kadar daha alacaktır.
--35 haftalık gebelikte bebeğin kilosu 2500 gram (2,5 kilogram),boyu 47 cm kadardır.
Annede olan değişiklikler;
--Hamileliğin son haftalarındaki şikayetler sıklıkla yorgunluk,halsizlik,uykusuzluk olarak göze çarpmaktadır. Normal kilonuzdan 9-13 kilo daha fazla hergün taşımaktasınız ve hormonal değişikliklerde eklenince sıkıntılı sayılabilecek dönemler olarak kabul edilmeli.Birde yaklaşmakta olan doğum kaygıları oluşmaktadır.Ancak tüm bu sıkıntılardan sonra anne için en mutlu an olan bebeğinizin doğumuna daha çok yaklaşmaktasınız.Bu durum sizde kaygılanmalarınızı azaltacaktır. Öyleki hamileliklerdeki seyir genelde fizyolojik sınırlarda olmakta ve çok az kısım hamilelikte komplikasyonlar çıkmaktadır.Kafanızdaki olumsuz kaygılanmalardan uzaklaşmak içinde en fazla güç bilgidir.Onun içinde hekiminize kaygılarınız hakkında da bilgi vermenizi öneriyoruz.Muhtemelen doğuma yaklaştıkça aile sağlığı elemanınızında takiplerinde size danışmanlık yapacak ve gerekiyorsa aile hekiminize ve kadın doğum uzmanınıza kafanızdaki tüm soruları sormanız önerilmektedir.
--Gebelik sırasındaki yoğun pigment artışına bağlı linea nigra denen karnın ortasından aşağıya doğru uzanan koyu bir çizgi oluşabilir.Kaygılanmayın doğumdan sonra solacaktır.
--Son haftalarda bebek hareketlerini daha az hissedeksiniz.Ancak dikkat etmeniz gereken durum hareketler aniden kesilirse hekiminizle görüşme önerilmekte ve NST denen non stres test ile bebek durumu hakkında bilgi alınabilmektedir.


35 haftalık hgebe resimleri35 haftalık doğan bebek resimleri

1 yorum :

  1. 35 haftalık gebelik ve diğer haftalarda anne ve bebekteki değişimleri kolayca öğrenmek için... http://www.ticktaq.com/35haftahamilelik.php

    YanıtlaSil

Teşekkür ederiz.Yorumlarınızla daha iyiyi bulacağız.İnşallah.

E-maille bildirim için tıklayınız.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

NetworkedBlogs