13 Şubat 2013 Çarşamba

GEBELİK VE DOĞUM


ANNE(ANA);
  Dünyada herhalde bu duygudan daha güzel bir duygu olmasa gerek. Şöyle ki, her kız çocuğunun hayali önce evlenmek ve sonrası da kendisine ait olma duygusu ile başka bir canlı (evlat)sahibi olmaktır.Toplumun ve doğasının gereği bu yeni ev sahibi adayı için  içi kıpır kıpır olan anne adayı analık duygusunu yumuşacık ve sıcacık bir his olarak hisseder.Kolay değil, önce heyecan sarar bütün vücudunu.Sonra bu his gittikçe içinde büyür. Öyle ya tanım olarak Türkçede de ana her şeyin temelidir.Hayatın sıfır noktası gibi bir şey.Yavrusunun başlangıç noktası ve onun tüm hayatı boyunca da her şeyi olacaktır ANA.
 Evrenin devamlılığı canlıların evrimi ve üremesinde doğanın dişi yapısı ve üretkenliği esastır.
İnsan faktöründe de annelerin bu devamlılığı sağlamakta'ki temel görevi yadsınamaz.Nesillerin devamlılığında bu görevin çok büyük yükümlülüğü anne adaylarının omuzları üzerindedir.Çocuk doğurma ve annelik duygusunu arzulama tüm kadınların içgüdüsel bir niteliğidir.Bunun da soyunun devamlılığı için temel kriter olduğu aşikardır.
Normal şartlarda gebelik dönemi ve doğum olayı fizyolojik bir süreçtir.Bu süreç çok nadir durumlarda  doğal süreç dışına çıkarak patolojik boyutlara ve anne ile bebek hayatı üzerine  risk oluşturacak sapmalara dönüşebilmektedir.

Bebekle anne arasındaki bağ
Anne bebek arası ilişki makalemiz için resme tıklayınız.

HAMİLELİK ÖNCESİ HAZIRLIK;
  Hamile kalmayı düşündüğünüz an sağlıklı bir bebek için sağlıklı bir hamilelik geçirmeniz gerekiyor.Bu aşamada hamile adayının çok keskin ve kararlı bir kaç karar alması ve uygulaması gerekiyor.
1-Sigara,alkol v.b benzeri içkiler içiyorsa derhal sonlandırmalı
2-Dengeli ve sağlıklı beslenme yapmalı
3-Halen kullanmakta olduğunuz ilaçlar varsa öncelikle hekiminizle görüşerek bu kararınıza destek almalısınız.Hamileliği engelleyebilecek veya bebeğe Zararlı olabilecek ilaçlar konusunda bilgi almalısınız.
4-Hayat ritminiz düzensiz ise bir sistematik içinde yeterli uyku,yeterli çalışma dönemi,yeterli dinlenme dönemleri ayırmalısınız
5-Yaşınız 35 üstü veya kronik bir hastalığınız varsa(Yüksek riskli gebelik açısından) mutlaka bir kadın doğum uzmanına danışmanız gerekir.
6-Yeterli egzersiz ve yeterli sıvı alımı.

Aşağıdaki sayfalarda da editöryal yazılar yazmaktayım.Lütfen bir göz gezdirin.

www.bebegiminsesi.com (medikal malzeme ve dopler kiralama sı yapmaktadır.)
www.bebegiminkalbi.com (gebelikle ilgili bilgilendirme yapmaktadır)

www.turkankafescilik.com (Kuşlarla ilgili blog sayfası)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Teşekkür ederiz.Yorumlarınızla daha iyiyi bulacağız.İnşallah.

E-maille bildirim için tıklayınız.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

NetworkedBlogs